Dzień Brązowy - 26.11.2013r.
Czekolada
Czekoladzie niezwykle trudno się oprzeć. Któż nie jest amatorem czekolady? Tkwi w niej jakaś magia. Czekolada zawiera wiele składników, z których część może uzależniać, dlatego jest zdrowa w małych ilościach;)
Kakao
Jest największym źródłem magnezu a ten chroni przed meteoropatią, stanami lękowymi, rozdrażnieniem, poprawia koncentrację.
Orzechy
Orzech to ulubiony smakołyk intelektualistów. Owoce te są także nieocenionym źródłem witamin A, C i E oraz wapnia, magnezu, potasu i fosforu. Ale przy całym swoim dobrodziejstwie, orzechy mają jedną wadę – są wysokokaloryczne
Migdały
W migdałach znajdziemy witaminę E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się, a także witaminy B1, B2, PP i potas mające dodatni wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację.
Jedzcie także : rodzynki, kaszę gryczaną, chleb razowy, brązową soczewicę, brązową fasolę, brązowy ryż i używajcie brązowego cukru a zdrowie Was nie ominie;)